Акции, които можете да предприемете

act1.jpgОсъзнавайки колко е тежко положението в действителност всеки от нас трябва да даде своя отговор и да допринесе по някакъв начин за решаването на проблема. Тук не става въпрс само да се образоваме и да започнем да водим един СО2 неутрален начин на живот, но и да помогнем колкото се може по-бързо тези познания да се разпространят сред всички хора на планетата. Трябва заедно да образуваме един така да го наречем "предай нататък" ефект, за да може да се спре покачването на количеството CO2 в атмосферата.

Прочети още...

Как да станете CO2 неутрални

earthh.jpgСпестете енергия когато шофирате

* Купувайте по-икономични и незамърсяващи околната среда коли. Кола с разход на гориво 3.8 литра на 100 километра изхвърля в атмосферата около 50 тона въглероден двуокис по време на целия период, в който е в експлоатация. Ако намалите двойно разхода на гориво ще намалите наполовина вредните емисии. Запознайте се с многото намиращи се на пазара нови превозни средства задвижвани с чисто алтернативно гориво. Откажете се от разни екстри като автоматична скоростна кутия и задвижване на 4-те колела (4WD) – те често са ненужни и водят до повишен разход на гориво.

Прочети още...

10 неща, които можете да направите

Изборът

Изборите, които правим, продуктите, които купуваме, начинът по-който живеем са едни от основните неща, които могат да допринесат за възстановяването на нашата планета. Когато горим фосилни горива като нефт, въглища и природен газ, за да задвижваме нашите коли и осветляваме и отопляваме нашите домове всеки от нас изхвърля въглероден двуокис (CO2) във въздуха. Това причинява задържане на топлината и води до така нареченото Глобално Затопляне.

Избирайки модерните тохнологии, ние можем да намалим използването на рудни горива и предпазим по този начин планетата. Тези 10 стъпки ще помогнат да намалим глобалното затопляне и създадем една по-сигурна околна среда за нас и нашите деца.

Прочети още...

Банери за разпространение

Тепърва предстои да създадем атрактивни банери за разпространение на Green.xnetbg.net Очаквайте съвсем скоро актуализация на тази страница.

През това време можете да ползвате банерите, които направихме за разпространение на Концерта "Жива Земя" на територията на България.

Прочети още...