Обръщение към редакцията на в-к "Психо"

Здравейте Уважаема Редакция Smiley

Грижливо не сте оставили е-mail/телефони за връзка с вас във вестника си. Намерих такива в сайта ви, но засега ще ви пиша оттук. Имате и телефони/GSM-и за реклама, на които не смятам да се набутвам (поне засега), още повече след всичко което правите. И тъй като днес разбрах, че грижливо прочитате сайта и форума ни отгоре до долу, пиша ви тук, с надежда най-накрая да проявите доблест и да си вземете бележка. В отговор на следващото по-долу обръщение, можете да пишете на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или на някоя от другите пощи на колегите администратори.


И така - за какво става въпрос (въпреки че Вие вече се досещате, нали?)...

Днес "случайно" ми подариха брой на вашият т. нар. "вестник за мистика, паранормално, НЛО" и т.н. Лично не си го купувам от поне 5 години, когато нивото ви драстично падна поради изчерпване и смяна на колектива. В последно време 50% от съдържанието ви се състои от плодови рецепти за младост, долнопробни статии за магия, някой друг артикул за конкретна природна забележителност или животински вид и други не-свързани по НИКАКЪВ начин с паранормалното материали. А да - 30% са реклами на вещици, гледачки и над 20 "уникални ясновидеца", "уникалния човек-скенер", 2/3 от които по-скоро вредят на хората, но нищо - платили са ви да ги рекламирате, а Вие от това се издържате - разбираемо е и не мога да ви съдя.


Направих горното резюме (на база личното си мнение разбира се), но съм уверен, че не предусещате идеята на това изявление. Не го правя за да ви подигравам, за да подронвам авторитета ви (който безспорно имате като пионери в България, за което човек може само да ви уважава), или за да търся лично удовлетворение, иронизирайки ви. Правя го, за да изведа контраста между това, което правим ние и това, което правите Вие.


В броят от 30 май, 2008 г., Вие си позволявате, да копирате статии от материалите на xnetbg.net


Нямаше да разбера това, ако не ми бяха подарили този последен ваш брой. Статиите са 2, много добре ги знаете, няма нужда от подробности (да не говорим, че за мой шок крадете и картинките които слагаме - поне да бяхте проявили въображение, използвайки огромния ресурс на интернет). В едната не давате източника, откъдето сте копирали материала (в случая - XNETBG), а в другата сте писали името на наш преводач и толкова - пак без източник. За мен възникна логичния въпрос - що за селяния? Smiley Още по-шокиращото е, че пък на други места (откъде също сте крали), давате източници и то на сериозни информационни агенции като bgfactor.org Стрелям Тези флуктуации в поведението ви съвсем затвърдиха впечатлението ми за някакъв тип неадекватност. Крадете безочливо от официални, български информационни колоси, които биха ви изпържили в съда, ако бяха направили откритието, което аз направих днес, а в същото време, не давате връзка към нашият сайт - ние, които просто бихме ви позволили БЕЗПЛАТНО да слагате наши статии, ако просто ни посочвахте като източник, както е коректно да се прави. Само ако ни бяхте попитали/помолили - нямаше да има проблем. И тъй като съм убеден, че това е СИСТЕМАТИЧНО ваше поведение и ОГРОМНА част от нашата информационна банка може да бъде открита във ваши минали броеве, сега с вас ще се споразумеем по следния начин.


ЗАБРАНЯВАМЕ ИЗРИЧНО наши материали да бъдат публикувани във вашият вестник от днес. Оттук нататък, ще следя много отблизо всеки ваш брой. Ще отивам до вестникарският реп на мой познат и забележете - НЯМА ДА СИ КУПУВАМ ВАШИЯ ВЕСТНИК. Просто ще го преглеждам за нарушения на нашите права и ще го оставям обратно.


И за да изведа есенцията от всичко и да изпреваря няколко ваши възражения, ще направя сравнителен анализ:


- Вие крадете/копирате и ние крадем/копираме.

- Ние превеждаме, събираме, сортираме и класифицираме информация с цената на ежедневния ни ангажимент към сайта и форума. Вие просто копирате.

- Ние правим всичко това безплатно. Вие го правите за пари. Тук е нашето огромно разминаване. Ние не нарушаваме авторски права с цел печалба. Правим го с ПОЗВОЛЕНИ и цел ограмотяване на българския народ, без да искаме от никого нищо, освен коректност. ВИЕ КОПИРАТЕ И ИСКАТЕ ДА ПЕЧЕЛИТЕ ОТ ТОВА!

- Вие сте сложили нелепият маркер Copyright © във вашият сайт (запазени права на какво - на чужди материали ли? Grin), ние нямаме такъв.


Започвате ли да разбирате разликите между нас Уважаема Редкация? Можехте просто да попитате - щяхме да си сътрудничим с удоволствие, защото нашата цел е разпространение на информация БЕЗВЪЗМЕЗДНО. Вместо това, Вие преценихте, че направо ще прескочите този етап и ще преминете изцяло на ниво "печалба". Именно затова, НАРОЧНО и НАПУК ви забраняваме да използвате наши материали. Това е нашият протест срещу създадения модел в България, да бъдеш овца, да бъдеш доен и в същото време да се усмихваш на своя агресор.

Това, което направихте не ни е приятно и Ви молим най-човешки да спрете. Не ни е приятно да не ни уважават, не ни е приятно да ни смятат за балъци, не ни е приятно наши материали, в които са вложени любов и безкористност, да бъдат ползвани БЕЗ НАШЕ ЗНАНИЕ за КОРИСТНИ цели. Не ни е приятно статии от високо ниво като нашето, да се появяват в съседството на каре с реклама на МАГ-еди-кой-си.


Не ни е приятно!

Със смесени чувства.

Н. - Администратор

Дизайн :