Библията – Компютърна Програма?

Преди време бе направено сензацинното съобщение, че трима израелски учени са открили кода на Библията. Чрез него древните текстове в свещената книга на християнството ще могат да бъдат дешифрирани. По този повод журналистът Майкъл Дроснин публикува книгата – “Кодът на Библията”.

ImageОпити да бъдат дешифрирани библейските текстове са правени отдавна, още през миналите столетия. Нютон, запален по езотериката, бил убеден в съществуването на таен код за прочит на Библията. Не можал обаче да го открие, защото не разполагал с компютър. Някои учени са на мнение, че огромното количество информация, съдържащо се в Библията, е шифровано с помощта на свръхмощен компютър. Физици, математици и компютърни специалисти смятат, че и да бъдат свързани в обща система съвременните най-мощни суперкомпютри (статията е 1998 година) на IBM, пак не биха могли да се справят с тази задача. А как ли се е осъществила операцията преди 3 хиляди години?

Според израелският математик Елиаху Рипс, открил кода в сътрудничество с физика Витцум и математика Розенберг, той е създаден от разум, много по-различен и по-висш от нашия. Учените са изучавали еврвйската версия на Стария завет, тоест оригинала. Това е изключително важно, защото за разлика от редица други текстове той не е променян през последното хилядолетие. Ако от Тора (“Закон”, първите пет книги от Библията, приписвани на Мойсей) беше изпаднала една-единствена думичка, кодът не би действал. Непроменената версия се е предавала от поколение на поколение. Благодарение на това кодът бе открит и е вече научно потвърден факт. Тримата специалисти са приложили същата технология, която се използва и при други разработки в израелското Министерство на отбраната.

Според Елиаху Рипс Библията съдържа такова количество информация, каквото не можем дори да си представим. Той твърди, че кодът е на няколко нива и напомня по-скоро холограма, отколкото кръстословица.

Какво е прочетено в Библията след откриването на кода? Първите стъпки в тази насока са все още несигурни, но илюстрованите факти са любопитни. Образно казано, кодът действа като Интернет. Когато се извади дадено понятие, излизат всички взаимовръзки, в които то учавства. Айнщайн например е свързан с теорията на относителността, Холокоста – с понятията крематориум и 1940 г., нуклеарен с годината 2006. Ако Ицхак Рабин беше повярвал в откритието, направено от Рипс, може би щеше да остане жив, защото математикът лично го предупредил за възможното убийство. В Библията той прочел и името на убиеца – Амир. Пак там Рипс прочел и за сблъсъка на кометата Шомейкър-Леви с Юпитер. Учените го предсказват едва няколко месеца предварително, докато в Библията събитието е било зашифровано преди хилядолетия.

Кодът на Библията е може би доказателството, че не сме сами в Космоса и че съществува космически разум. Но и предупреждение, смятат някои учени. Те имат предвид факта, че Библията е най-авторитетната и най-четената книга в света (преведена е на 2197 езика). И може би не е случайно, че точно сега, в 21 век, благодарение на откриването на кода човечеството ще проумее много неща от миналото, настоящето и евентуално от бъдещето. Зашеметяващите открития и познания може би ще ни накарат да преосмислим самоубийственото си поведение и да повлияем по някакъв начин на бъдещето на нашата планета. Учените са убедени, че значението на кода се свежда преди всичко до предупреждението да се предпазим от фатални бъдещи събития. Неговите създатели сякаш ни казват: “Това ви чака, ако сами не го промените...”
Дизайн :