Храмът на Хор в Египет е компютърен процесор?

 

Връщайки се назад във времето на 2-ри март 1999 г., Ричард Хоугланд се появи на едно специално изданиe на телевизия FOX наречено „Разкриване на Изгубените Гробници”. Програмата показва различни мнения относно древни мистерии в Египет.Казионните египтолози и мислители като Захи Хаваас поддържат тезата, че древните египтяни са строили всички културни паметници като Сфинкса и пирамидите и твърдо поддържат мнението, че всяка другия теория е абсурдна и нелепа.

Алтернативни изследователи като Хоугланд предполагат че паметниците в Египет са построени от по-ранна вискотехнологична цивилизация. Едно от доказателствата представено в програмата на FOX, показвало глиф в храма Абидос в Египет. Този глиф изобразявал няколко странни високотехнологични обекта.

 

Едно от най-поразителните изображения на глифа бил знак наподобяващ хеликоптер.

Този глиф бил намерен в храма, който оригинално бил построен от Сети І (1291 – 1278 г. пр. Хр.) в Абидос, който представлявал култов център, посветен на почитането на Озирис. Дали това е единственото свидетелство в Египет относно останалата памет за праисторическа високотехнологична цивилизация? Било е до момента, в който Даниел Перез прави своето откритие.

По време на сърфиране в интернет за намиране на информация относно създаване на уеб-страница за напълно различна тематика, Перез попада на уеб-сайт, който показва храмът на Хор в Едфу, Египет. Този храм е построен за да се почита Хор, сина на Озирис, който отмъстил за смъртта на баща си.

 

На същата уеб-страница била и картата на храма на Хор.

Гледайки

 

Гледайки тази карта и базирайки се на собствените си познания по електроника, Пeрез забелязва, че източния край на храма (върха на снимката) изглежда много подобно на структурата на микропроцесор. Това, което привлякло вниманието на Перез, били тясно поставените линии на дясната страна (северната страна) на храма.


 

След като погледнал цялата снимка станало напълно ясно, че целия храм на Хор имал връзка с компонентите на централен процесор заобиколен от хардуер, който може да се намери в съвременните компютри.

 

 

Всяка секция на храма на Хор е свързана със сегмент от централния процесор и заобикалящият го хардуер, който е нужен на процесора за да функционира.

Дизайн :