Психотронни войни

Техниката на психологическите и информационни войни е разработена от Уелингтън Хауш и по късно осъвършенствана от “Института за хуманитарни изследвания при Тейвсток”. Тя, твърде повърхонстно, може да бъде обяснена по следния начин: “Чрез информационните средства (преса, вестници, радио и телевизия) и военните технологии, може да се внуши на обществената маса какво да мисли и как да живее.” На 31 Март 1997 военното седмично американско издание “Отбрана” публикува статия озаглавена “Военно въздушните сили се подготвят за офанзивна информационна война”. Според статията се създава нов департамент със завеждащ управление полк. Джими Миамото, който ще получава преки заповеди от Пентагона, Националната Служба за Сигурност, ЦРУ, Националният разузнавателен кабинет и НАСА. Дейността на новата струкура щяла да се състои в това да поставя врага в информационна дупка и до известна степен да дезинформира всички обществени и военно-политически слоеве в света, използвайки за тази цел съвременни технологии.

И наистина няколко месеца след публикуването на статията такъв департамент, под прякото командване на Пентагонът и Разузнавателните служби, се създава. Името, което носи е: “Офанзивна военно-информационна дивизия” с персонален военно-структурен код AF/XOIOW. Постът главен директор заема полк. Джими Миамото – завеждащ информационно - техническият отдел на ЦРУ за периода 1994-1997 г. Официалните данни, обаче не доизясняват дейността на новата военна структура. Така започват и слуховете. Според една от най-екзотичните конспиративни теории новият департамент се занимава с дезинформирането на врага и на обществото като цяло. Той включва в себе си и разработката на проекти, които имат за цел конструирането на модерни технологии за дезинформация. Службата има разрешение да издава преки заповеди на ВВС на САЩ и дори официално се води част от структурата на Военновъздушните сили. Разполага с модерна техника, която позволява реализиране на мисиите спуснати от Пентагонът и разузнавателните служби. Ето и кратка повърхностна информация за някои от познатите на обществото технологи, които може да използа “Военно-информационната дивизия” Военни лазерно-микровълнови сателити През 1996 Научният отдел на ВВС на САЩ разработва проект за ниско орбитални сателити, снабдени с лазерна и високо честотна микровълнова технология, която насочена към наземна цел може да срине за секунди всякакви компютърни и комуникационни системи. По данни от ФОИА, сателитите от тази военна програма са снабдени с много мощни компютри, които са свързани с група други сателити на САЩ и с тяхна помощ могат да разбият всякакви наземни компютърни ВВС системи, заразявайки ги с военни вирусни програми. Вирусите проникнали във вражеските компютри не се активират веднага, а едва тогава, когато се задейства противовъздушната отбрана.

Холографски прожекции

По неофициални данни по време на войната в залива през 1990 е било използвано експериментално психологическо-дезинформативно оръжие, което включва в себе си технологията на холографската прожекция. По думите на оттеглени от служба американски войници по време на пехотните военни дейстивя срещу иракската национална армия са били използвани свръх модерни психотронни оръжия за масова дезинформация. Едно от тях имало особено положителна ефективност – триизмерна холографска прожекционна преносима станция, която създава илюзията на врага, че дадена пехотна дивизия е подкрепена въздушно от ескадрила вертолети Apache и подкрепена наземно от стотици танкове и бронетранспортьори. Това почти винаги довеждало до масова истерия сред ираските войници и те или се разбягвали от позициите си, или просто хвърляли оръжие и се предавали.

По принцип подобен проект, наречен “Психотронна Холограмна Система” се приписва и на ЦРУ, което по непотвърдени данни първоначално я използва за дезинформиране на обикновени вярващи, като холографира пред тях религиозни фигури. Ефектът от това е поразителен.

Но за да се проведе една положителна информационно-психологическа война срещу силен и добре въоръжен опонент ще е нужен комплект и от други подходящи за целта машини и технологии. Както беше демонстрирано по време на войната в Залива през 1990, а и в тази през 2003, военно-въздушните сили са много ефективни и най важното – почти няма случай с паднал самолет от вражеска противовъздушна ракета. Но каква е точно причината за това, да го наречем, “оцеляване” на американските изтребители и бомбандировачи? Отговорът се състои от две думи – електромагнитни бомби.

Електромагнитните бомби

Електромагнитната бомба е оръжие за масово електронно унищожение с широк спектър на действие, деактивизиращ всички тактически и стратегически военни цели в радиус от 1 до 5 километра. За първи път се използват във войната в Залива през 1990 и по време на Косовската криза, където се доказват като ефективна еденица от американската армия. Целта на този тип бомби, които се характеризират с произвеждането за отрицателно време на интензивни електромагнитни импулси, е да срива всякаква електрическа наземна система. Ефектът от използването и е уникален, защото пусната над противниковите военно-въздушни отбранителни и стратегически цели, тя може да остави цялата вражеска армия в неведение. Радарите не работят, няма и ток. Съответно и противовъздушните ракети не могат да бъдат изстреляни, поради липсата на информация за разположение на чуждите самолети. Абсолютно неведение и откъсване от света. Това от чисто психологическа гледна точка води до истерия и абсолютно отчаяние.

Електромагнитните бомби, за разлика от конвенционалните не оставя след себе си инфраструктурни разрушения и има по-голям ектро-разрушителен обхват на действие. Нещо, което много се цени.
Дизайн :