Рицарите на Колумб

ImageThe Knights of Columbus e най-голямото католическо братско общество което е съставено само от мъже, кръстено е на откривателя Колумб, базирано в New Haven, щата Connecticut. Основано е от отец Michael J. McGivney през 1882. Дейността с която се занимават е подпомагане болните, отхвърлените от обществото, всички нуждаещи се, жертви на природни бедствия, едни от най-големите благотворителни прояви в света се осъществяват именно от тях... Братството предлага обучение според свойте канони. Всеки мъж над 18 години може да се присъедини (само мъже, защо ли? по-надолу ). Братството The Knights of Columbus разполага с повече от 1,6 милиона членове/братя членуващи и живеещи според правилата и над 12 000 седалища по целия свят в които се събират. Братството Рицарите на Колумб сътрудничи с масонството от самото си основаване, което е и една от първопричините на появата му.

Масонството по онова време е било строго съзирано от римокатолическата църква и потискано всячески от Ватикана. Много от членовете му са масони, публично известни фигури, които по този начин крият принадлежността си, алтернатива на масонството. Папа Йоан Павел II е подкрепял Рицарите на Колумб заради огромната благотворителност която проявяват спрямо църквата.

Братството е съставено в йерархична структура от 4 степени и „Върховен Рицар”, съответно неговите заместници (настоящият върховен рицар е Carl A. Anderson.) Постъпвайки в братството всеки започва от 1-ва степен, чак след посвещаването му в 3-степен се удостоява като „Пълноправен Рицар на Колумб”.

Рицарите на Колумб, се намесват и оказват влияние в абсолютно всички засягащи ги решения на американския конгрес, имат съответното изградено лоби не само там, но и в други страни включително „източния блок” основно чрез финансовата им мощ. Техен член е бил и J.F.K. Общите събрания на Рицарите на Колумб с Масоните наричат „Братска закуска”. Основните принципи на Рицарите на Колумб са „благотворителност, обединение, братство, патриотизъм”...

Официален саит братството: www.kofc.org

*снимките са както следва:
- Carl Anderson (Върховният Рицар)
- тяхната генерална квартира в New Haven
- гербът им
- тяхни събрания
- и последната няма няма нужда от коментар Cool (2004 година празнуване 122 години от тяхното основаване)


Image
Image
Image
Image
Image


Тема във форума:
http://www.xnetbg.net/www/site/smf/index.php?topic=1183.0
Дизайн :