Интервю със Стоян Черешаров

fatswalk.jpgСтоян Черешаров е бивш военен пилот. Летял е на L-29, Mig-15, Mig-17 и Mig-21. След приключването на военната си кариера, той става компютърен инженер.

Собственик е на компанията за графичен дизайн на филми, DVD-та, уебсайтове и списания "Light Soft".

Той е и съ-собственик на няколко спортни списания.

Винаги е имал чувството, че има много повече зад завесата на правителството. Той прави свое собствено разследване в тази насока.

Стоян Черешаров е един от основните членове на екипа на Fastwalkers и проекта Safespace и главен "виновник" за тяхното съществуване.

Следва интервю с него:

Разкажете ни с няколко думи за себе си, за опита си като летец от българските ВВС и за това, как се зароди у вас интереса към уфологията?

 Постъпих в тогавашното Висшето Военно Въздушно Училище „Георги Бенковски” през 1983 година със специалност „Военен Летец”. По това време се летеше много още като курсант. Още през 1984 година започнах да летя самостоятелно на самолет L-29. Преминах курса на обучение и съм летял на военните самолети Миг-15, Миг-17 и Миг-21. Натрупах значително количество летателни часове. Напуснах военната авиация през 1988 година. По-късно продължих като летец от гражданската авиация. Успешно завърших курса на обучение и се дипломирах като „Летец от Гражданската Авиация” през 1993 година. Междувременно завърших и изчислителна техника в цивилен университет. Всъщност любовта ми към компютрите и уменията ми да работя с тях ме срещна и сближи с моите партньори и приятели с които създадохме филма “Fastwalkers”.Интерес към уфологията се зароди у мен по време на работата ми над филма “Fastwalkers”. Но в мен винаги е съществувала мечтата за един по-добър и истински свят. Свят без воини, лъжи и агресия в които всички същества на планетата живеят в щастие, взаимопомощ и хармония. 

Как попаднахте в екипа на създателите на “Fastwalkers” и станахте уебмастър на сайта на филма?Планира ли се издаването/излъчването на филма в България и кога? Бихте ли желали да помогнем за това?

 Аз не попаднах в екипа на “Fastwalkers”, а бях един от тримата му създатели. През есената на 2003 година в Германия работехме с моя дългогодишен приятел и партньор Брус Джесоп над съвместен проект. Тогава през октомври за пръв път чухме интервюто на г-н Роберт Маилз по „COAST TO COAST AM RADIO”. Завладя ни невероятната му история и светогледа му. С Брус решихме, че можем да работим с този човек и да се опитаме да направим света малко по-добър според силите си. Свързахме се с Роберт. Първоначално у нас възникна идеята за създаването на проекта Safespace. За него ще Ви разкажа малко по-долу. Всъщност “Fastwalkers” е малка част от проекта Safespace. Решихме, че най-добрия начин да започнем да променяме света към по-добро е като обединим и използваме професионалните си умения и знания. Така възникна идеята за създаването на игрален филм по книгата на Роберт Маилс Safespace. Започнахме работа над филма, но проекта се оказа твърде мащабен и вместо това ние решихме да създадем поредица от документални филми, които да засягат темите които ни интересуват. Това са: „Здравословен живот, хранене и продукти”, „Как да отглеждаме по естествен начин растения и животни без използване на химикали и генетични промени”, „Скритите конспирации на света”, „Как да станем независими”, „Уфология” (вече създадохме филма „Fastwalkers” ), „Невероятни открития и технологии”. Идеята да помогнем на света и човечеството да се промени към по-добро е отворена и в развитие. Всички нови теми и идеи са добре дошли. Промяната трябва да настъпи първо в душите и сърцата на хората. През 2004 започнахме работа върху документален филм за НЛО. Аз като компютърен експерт започнах проучване и работа върху технологиите и оборудването. Към нас с времето се присъединиха и други доброволци желаещи да участват в създаването на филма. През 2005 повечето интервюта във филма бяха заснети. През лятото на 2005 се събрахме в Германия за да работим върху филма и евентуално да го приключим. Филма беше заснет с използването на най-съвременните HD технологии, които ни позволяват излъчването му по всички съществуващи медии. Аз извърших първоначалното преобразуване и редактиране на филма в Германия и го предадох на Антъни Маилс за финалната му обработка. Филма завършихме през 2006 година в САЩ. Създаването на уебсайта на филма беше една от финалните ми и много забавни задачи. Работата върху целия филм е невероятно приятна и забавна. Всъщност аз съм един от партньорите създатели на филма. Участвах при преобразуването и редактирането на заснетия материал и съм „Art Director” на цялостната продукция. Създаването на уебсаита е малка част от извършената от мен работа по филма.

Планираме излъчването и представянето на филма навсякъде по света където това е възможно.

Аз с радост посрещам идеята филма да се покаже в моята родина България.

Ще Ви бъда изключително признателен ако можете помогнете за това! Разбира се условията трябва да бъдат предварително договорени.

 Какво представлява проектът Safespace и какви са целите на създателите му? 

Проектът Safespace има за цел да даде на хората вътрешна (духовна) и външна свобода чрез предоставяне на независима информация. Проектът Safespace е група от доброволци сплотени от идеята да помогнат на човечеството по пътя към духовното му и физическо усъвършенстване. 

Господин Черешаров, в интервюто си за филма “Fastwalkers”, Вие ясно маркирате три основни измерения на Вашата философия за присъствието на извънземен разум на Земята. Вие говорите за това, в което Вие вярвате, което чувствате и което знаете. Слушайки Ви, човек не може да не остане с впечатлението, че зад всяко едно от тези измерения стои цял свят от задълбочен анализ на факти и данни, на сериозен интелектуален труд, и на конкретен личен опит. За съжаление, вероятно поради краткото филмово време, което беше отделено на всеки участник във филма, Вашето изказване по-скоро раздразни апетита на любителите на уфологията за повече информация. Затова Ви помолим да се спрете на всеки един аспект от вашето изказване и да обясните по-подробно възгледите си. 

Аз вярвам че капацитетът на нашите мозъци е ограничен или поне ние не можем да го използваме на 100%. Това не ни дава възможност да открием абсолютната истина за нещата които ни заобикалят. Ние не познаваме напълно дори предметите от нашето ежедневие. Нашите сетива възприемат едва малка частица от огромния спектър енергии които ни заобикалят. С невъоръжено око ние не можем да надникнем в дълбините на космоса или да видим клетките, молекулите и атомите от които е изграден нашия материален свят. Затова аз твърдо вярвам, че край нас и дори в самите нас стават много неща за които ние дори не подозираме.

 

Макар да не мога да го докажа с аргументи, заради ограничения капацитет на мозъка и сетивата си, аз чувствам, че около нас и в нас се извършват процеси и явления, които ние тепърва ще откриваме и изучаваме. Някои хора са склонни да ги наричат извънземни, други ги наричат духове, трети смятат че те са ангели, дяволи или с безброй други имена но те остават отвъд пределите на нашето съзнание. Затова за да ги открием трябва да направим най-голямото пътуване – пътуването навътре в себе си към собствените си души. Да отворим сърцата и очите си за тях. Всъщност не става дума да открием или срещнем „тях” става дума да открием нас самите. Извървим ли този духовен път ще бъдем в състояние да виждаме неща за които дори не сме подозирали.

 

Това което знам и вече е научно доказано е че има макрокосмос част от който е нашата галактика слънцето земята и другите планети. Вселената е безкрайна. Извън възможностите на нашите мозъци е да осъзнаят безкрая. Но безкрая не свършва до тук а продължава и навътре дори в най-дребните неща които познаваме. Има клетки, молекули, атоми, протони, неутрони ... Това е цял един микрокосмос и никои не знае докъде се простира той. А колко ли измерения има пространството? Може би паралелно с нас съществуват други форми на живот за които ние не подозираме понеже те са в друго времево или пространствено измерение. Това може би са нематериални форми на живот. Може би дори на слънцето има някаква форма на разумен живот за която ние не подозираме. Това може да не е въглеродна форма на живот а някаква друга. Колко безкрайни и неограничени са възможностите!

 В интервюто Вие казвате: “Аз вярвам, че става много повече от това, което ние можем да видим с невъоръжено око и от това, което знаем.Бихте ли пояснили какво имате предвид? 

 

Аз вече поясних отговаряйки на предишния въпрос какво имам предвид, но ще го повторя отново.

Аз вярвам че капацитетът на нашите мозъци е ограничен или поне ние не можем да го използваме на 100%. Това не ни дава възможност да открием абсолютната истина за нещата които ни заобикалят. Ние не познаваме напълно дори предметите от нашето ежедневие. Нашите сетива възприемат едва малка частица от огромния спектър енергии които ни заобикалят. С невъоръжено око ние не можем да надникнем в дълбините на космоса или да видим клетките, молекулите и атомите от които е изграден нашия материален свят. Затова аз твърдо вярвам, че край нас и дори в самите нас стават много неща за които ние дори не подозираме.

Бих допълнил само, че дори нашата история, която си мислим че познаваме може да се окаже невярна. Свидетел съм дори аз в краткия си живот на много промени в отношението към минали събития. Историята се пише от победителите а дали това което са написали е абсолютната истина никои не знае.

Начина по който средствата за масова информация ни представят настоящите събития или изобщо това което достига до нас също подлежи на съмнение. Всичко се пречупва през погледа на тези които са силните на деня и контролират медиите.

 

 Каква е вашата позиция по отношение на дезинформацията и липсата на информация за същността на НЛО и сродните им явления от страна на правителствата и на секретните служби на по-големите страни? 

Аз съм категорично против скриването или промяната на информацията. Но съм убеден че такова укриване и промяна съществува. Става дума за контрол над света. А когато залогът е толкова голям всички средства са позволени.

 Вярвате ли, че днес съществуват неофициални отношения и преговори между земни правителства и/или военни сили и представители на извънземни цивилизации? 

Това е напълно възможно. Не смея да го твърдя със сигурност защото нямам доказателства но ми изглежда напълно вероятно. Някои от хората във филма потвърждават подобни преговори.

 Знаете ли за наличието на достатъчно убедителни доказателства, че такива взаимоотношения съществуват до днес и какви са те?

Единствените доказателства са свидетелствата на очевидци. Например полковник Стивънс и Чарлз Хол говорят за подобни преговори.

 На каква основа са поставени тези отношения - преговорни, ултимативни или доброволни? 

Стивънс и Хол говорят за доброволни преговори и опит от страна на извънземните да прехвърлят мост между техните и нашите технологии.

 Как и върху кои страни от живота на обикновения човек тези тайни взаимоотношения оказват разрушително въздействие? 

Не мисля, че една по-развита цивилизация би си позволила да разрушава или грубо да се намесва в работите на човечеството. Смятам че подобна цивилизация е и духовно много по-развита. Ние сме направили крачка напред в материалното си развитие но в духовно отношение сме си останали неандерталци. Просто сме заменили тоягите с ядрени арсенали. Но по такъв път на развитие не се стига далеч. Може би просто цикъла ще се затвори и ще се самоунищожим като цивилизация за да започнем отново с лъкове и стрели. Докато не се развием духовно сме обречени да се въртим в този кръг на развитие и самоунищожение.

 Вярвате ли, че има съществуващи търговски споразумения между земните и чуждите сили засягащи правата и свободите на хората? 

Аз съм позитивно настроен. Вярвам, че ако изобщо има подобни споразумения те са за да се защитят правата и свободите на хората.

 Според Вас, кои човешки ресурси са обект на търговски интерес от страна на извънземните раси? 

Според мен самия човек, като индивид би представлявал някакъв интерес. Мисля, че ги интересуват нашите емоции и чувства. Мислейки и чувствайки ние отделяме позитивна или негативна енергия. Ние пълним пространството с любов или страх. Това е първична вибрация чието значение ние пренебрегваме, защото не сме узрели все още духовно за да я използваме. Може би някои от „тях” ползват негативната ни енергия за да се зареждат, а други ползват позитивната. Може би затова и в библията се говори за ангели и дяволи.

 Каква според вас е ролята на крупните частни капитали във сделката? Вярвате ли, че съществува световно правителство в сянка, което е фактическият кукловод в тази игра. Вярвате ли, че това е правителството на така наречените илюминати? 

Абсолютно съм убеден, че света се управлява от илюминати. Те управляват света и държат обикновените хора в подчинение вече векове наред.

 Ако взаимоотношенията са поставени на ултимативна основа от страна на извънземните, каква е причината те (извънземните) да се крият от хората? 

Вярвам че по-развита цивилизация не би се намесила във вътрешните ни работи. Те просто ни наблюдават. А от нас зависи да издържим теста и да докажем че сме достойни да се присъединим към тях. Другата алтернатива е да се само изтребим.

 Ако допуснем, че тези преговори се водят с някаква хипотетична благородна цел за доброто на човечеството, каква според Вас би могла да бъде една такава цел, която да изисква запазването и в тайна от хората? 

Според мен ако се водят подобни преговори те се водят само с нашите лидери защото те са хората които управляват и вземат решения. Те са хората които могат да разпалят ядрена война, която да доведе до самоунищожението ни. По-развита цивилизация не би се намесила пряко превръщайки появата си в помпозно цирково представление. Според мен ако има някаква намеса на по-развита цивилизация тя е по-скоро да контролира и възпира нашите лидери от самоунищожение.

 Ако за момент приемем за вярно твърдението, че правителствата наистина не знаят за присъствието на извънземни на Земята, или ако се наложи напълно да пренебрегнем тяхната роля - има ли и какъв е според вас алтернативния път за обикновените хора да научат цялата истина? 

Според мен единствения път са алтернативните източници на информация които не се подчиняват на контролираната масова информация. Колкото и налудничаво да звучат някои идеи не можем да ги отречем напълно. На хората налудничаво е звучала и идеята, че земята не е кръгла но в последствие това е било доказано. Хората са консервативни в мисленето си и не приемат лесно новите идеи.

 Мислите ли, че сред многобройните изброени във филма извънземни раси има и такива, които са тук безкористно да защитават и да помагат на човечеството? 

Аз твърдо вярвам че ако една цивилизация е по-развита от нашата то тя е направила и огромен скок в духовното си развитие а това изключва желанието им да ни навредят. Те са тук за да ни помагат да се развием духовно и материално и да се изравним с тях.

 Ако такива мощни позитивни сили наистина бяха тук, на наша страна, защо отвличанията на хора и обезобразяванията на животни продължава? 

Това е нашия тест. Ние сами трябва да намерим пътя към себе си. Когато израснем духовно и докажем че можем да живеем на тази планета в хармония и любов ще сме преминали теста. Но това е наша задача. Ние сами трябва да докажем че сме достойни.

 Бихте ли ни разказали повече за своите лични разследвания в областта на нещата, които стават зад завесата на правителствената дезинформация? 

Това е изключително обемиста тема. Тук ще се огранича само да кажа че става дума за контрол. Парите също са просто контрол и енергия. Как властващите биха контролирали населението на земята ако всички знаеха че има сили много по-могъщи от тях. Това е и една от причините извънземните да не показват присъствието си. Та нали би настанал хаос и анархия. Затова и те контактуват само с власт имащите. Не мисля, че те имат за цел да създадат хаос и анархия. Не би било добре за нас.

 Според Вашите наблюдения, Българското правителство и/или военните в България знаят ли истината за НЛО и присъствието на извънземни интелигентни същества на земята? 

Не мисля че на правителствата на малките държави като България им се дава подобна информация.

 Знаете ли за български случаи на особена НЛО-активност, присъствие и цели? 

Не.

 За никого тук не е тайна, че chemtrails има и в небето над България. Какво са chemtrails за вас като летец? Може би ще имате повече и по-компетентна информация от широко достъпната. 

За съжаление аз никога не съм получавал подобна информация. Не мисля че на пилотите и персонала се дават някакви обяснения. Те са твърде ниско в пирамидата. Ако има нещо такова то трябва да се търси много по-високо. Пилотите и персонала изпълняват прости заповеди без да им се дават обяснения. Дори някои да си позволи да вземе проба от самолетното горива коя ще е лабораторията на света която да извърши анализа и да докаже, че има нещо.

 Кои държавни агенции и институции в България са натоварени с разследване на НЛО и свързаните с него феномени? 

Не съм запознат. Последните години от живота си прекарах пътувайки и не съм се задържал за дълго в България.


Напоследък сякаш случаите на наблюдения на НЛО силно зачестиха. Някои агенции по света (САЩ, Великобритания, Австралия, Франция) разсекретяват части от НЛО архивите си. Новините за НЛО си пробиват път в медиите. Мислите ли, че ни подготвят за някаква развръзка по въпроса или това е поредното отклоняване на вниманието от другите проблеми на Земята? 

Мисля, че постепенно всичко ще излезе наяве. Не може да се крият толкова важни неща безкрайно дълго от хората. Имам чувството че по-скоро се подготвя някакво по-голямо разкритие. Но това ще става на етапи така че да не се предизвикат катаклизми. Властимащите не са заинтересовани от катаклизми.

 Другият основен елемент във Вашето интервю е изказването Ви: “Аз чувствам, че те са тук”. 

Аз мисля че отговорих отчасти на този въпрос по-горе но отново ще повторя.

Макар да не мога да го докажа с аргументи, заради ограничения капацитет на мозъка и сетивата си, аз чувствам, че около нас и в нас се извършват процеси и явления, които ние тепърва ще откриваме и изучаваме. Някои хора са склонни да ги наричат извънземни, други ги наричат духове, трети смятат че те са ангели, дяволи или с безброй други имена но те остават отвъд пределите на нашето съзнание. Затова за да ги открием трябва да направим най-голямото пътуване – пътуването навътре в себе си към собствените си души. Да отворим сърцата и очите си за тях. Всъщност не става дума да открием или срещнем „тях” става дума да открием нас самите. Извървим ли този духовен път ще бъдем в състояние да виждаме неща за които дори не сме подозирали.

 

 На какво се дължи това Ваше чувство - на инстинкта Ви на военен пилот или е резултат от конкретни наблюдения и познания?

Моето чувство се дължи по-скоро на инстинкта ми ако щете. Нямам за съжаление конкретни наблюдения.

 От всички свидетелства за наблюдавани НЛО най-голяма стойност имат тези на пилотите, защото вие най-добре можете да прецените кога един обект не може да бъде идентифициран със земен летателен апарат или с природно явление. 

За съжаление аз не съм наблюдавал подобни феномени.

 Като военен пилот или като цивилен гражданин виждали ли сте неидентифицирани летящи обекти и/или извънземни същества? Бихте ли ни разказали за това? 

За съжаление аз не съм наблюдавал подобни феномени.

 Ваши познати пилоти споделяли ли са с Вас за такива наблюдения? 

Никой от познатите ми летци не е споделял с мен подобни преживявания. А дори и да е имал не мисля, че би ги споделил. Биха го помислили за луд.

 Как се посрещат официални доклади на пилоти за срещи с НЛО в българските ВВС? 

Не съм чувал за официални доклади по този въпрос.

 Какви са инструкциите за пилотите в българските ВВС в случай на среща с НЛО? 

Не знам за съществуването на подобни инструкции.

 Какъв е терминът равнозначен на Fastwalkers употребяван от българските тайни служби и ВВС? 

Съжалявам но нямам информация по този въпрос. Дори не знам за съществуването на български тайни служби занимаващи се с този феномен.

 Често ли се срещат НЛО в българското въздушно пространство? 

Чух преди години по телевизията за странни обекти появяващи се край едно село в България, но това беше много отдавна и за съжаление не тогава не обърнах достатъчно внимание.

 Как могат българските уфолози да допринесат за разкриването на истината? 

Чрез събиране и публикуване на информация. Един уебсайт би свършил страхотна работа. На него хората биха могли да публикуват преживяванията си да изпращат снимки и видео.

 С Вашите познания, бихте ли могли да различите НЛО създадено на Земята в резултат на човешко пресъздаване от извънземно НЛО? По какво биха се различавали? 

Технологиите се развиха до такава степен че различаването става много трудно или е почти невъзможно.

 Имате ли някакви идеи за принципа на управление на НЛО? 

Мисля че се използва петият елемент (етера) като гориво и за управление на корабите. Използва се принципа на антигравитацията.

 Аз знам, че има макрокосмос, микрокосмос, паралелни измерения, много повече.Това е третият основен момент в изказването Ви, който Ви молим да ни обясните. 

Това което знам и вече е научно доказано е че има макрокосмос част от който е нашата галактика слънцето земята и другите планети. Вселената е безкрайна. Извън възможностите на нашите мозъци е да осъзнаят безкрая. Но безкрая не свършва до тук а продължава и навътре дори в най-дребните неща които познаваме. Има клетки, молекули, атоми, протони, неутрони ... Това е цял един микрокосмос и никои не знае докъде се простира той. А колко ли измерения има пространството? Може би паралелно с нас съществуват други форми на живот за които ние не подозираме понеже те са в друго времево или пространствено измерение. Това може би са нематериални форми на живот. Може би дори на слънцето има някаква форма на разумен живот за която ние не подозираме. Това може да не е въглеродна форма на живот а някаква друга. Колко безкрайни и неограничени са възможностите!

 Напоследък все повече уфолози са на мнение, че НЛО и съществата, които ние наричаме извънземни не идват от отдалечени места в пространството, а вероятно от пaралелни светове, от други измерения. Също така, че те са по-стари обитатели на Земята от самите нас. Това съвпада ли с вашата позиция по въпроса? 

Това е точно позицията която споделям. Смятам че съществата които ни посещават не пътуват светлинни години а просто идват от паралелни светове във времето и пространството.

 Как тази теория би обосновала мотивацията на същества от други измерения за събирането на биологичен материал от хора и животни? 

Смятам че ги интересуват по-скоро енергиите излъчвани от нас. Това са неща които ние все още не можем да оценим и усетим. Но аз твърдо вярвам, че всеки един от нас е космос, неразделна част от космическата хармония и всеки един от нас е уникален и единствен. Едва ли ги интересуваме просто като и само като генетичен материал.

 Смятате ли, че в познанията за макрокосмоса, микрокосмоса и паралелните измерения се крие тайната за предвижване на НЛО? 

Смятам че точно там е ключът към разкриване тайната за предвижване.

 На какъв принцип според вас се движат НЛО? С каква енергия? 

Мисля че се използва петият елемент (етера) като гориво и за управление на корабите. Но това е само за кратки разстояния. Иначе предполагам, че владеят принципите на изкривяване на времето и пространството.

 Защо НЛО катастрофират, щом технологията на извънземните е толкова напреднала? 

Не мисля, че цивилизация във вселената е достигнала до абсолютния връх в развитието. Сигурно и развитието е безкрайно както всичко друго, просто за да има симетрия в този безкраен свят. Ние също имаме самолети които се струват върха на технологията за някои дивак но и те катастрофират.

 Мислите ли, че извънземните използват и създават червееви дупки за пътуване в пространството и времето? 

Мисля че използват точно принципите за изкривяване на времето и пространството.

 Би било естествено да се предполага, че извънземната технология също е напреднала през последните години. Според Вас какви са признаците за техния напредък съдейки по снимки на НЛО от преди 50 години и днес? 

Разбира се мисля, че са се развили, но ми е трудно да преценя разликата. Та ние не познаваме в детайли дори снимките от преди 50 години.

 Ако приемем, че има НЛО създадени на Земята и управлявани от хора, мислите ли, че те също пътуват между пространства и измерения?

 Мисля че това е само принципа които се използва независимо дали НЛО са създадени на Земята или другаде. 

Има ли нещо, което бихте искали да добавите на края? 
 Искам да ви благодаря сърдечно за въпросите които ми изпратихте и се надявам да си сътрудничим ползотворно!

 

 

Благодарим ви за това интервю!

 

http://fastwalkers.com

http://fastwalkers.com/featured/StoyanCheresharov.htm

http://safespaceproject.com/

Дизайн :