КАНАДСKИЯТ РОЗУЕЛ

На 04.10.1967 г. в северния Атлантически океан в близост до атлантическия бряг на областта "Нова Шотландия" - Канада, не далече от градчето Шаг Харбър, посред бял ден и пред очите на стотици наблюдатели се врязва в океана, с огромна скорост възпламенен НЛО.Буквално секунди след това се появили други два НЛО, единят от които прелитайки над мястото на катастрофата спрял за миг движението си и след това се потопил в океана, а другият останал да виси над горичката на брега. И двата обекта са фотографирани от местен рибар, чиято вила била на брега на океана.

Обектите са засечени над Аляска, още с навлизането им в атмосферата на Земята от спътниците на североамериканската отбранителна система НОРАД, а с навлизането им над канадска територия те са засечени от РЛС на канадските въоръжени сили, разположени на остров Самбро - Северозападна Канада.

Полицаи и местни рибари описват случая като потресаващ, защото те не само, че разбрали, че това не е самолет, съдейки по появата и поведението на другите два обекта, но и че това са обекти от неземен произход.Мястото където обекта се врязъл в океана, било покрито с километрова ивица пяна, която имала жълтеникъв цвят и миришела ужасно на странни миризми, които не могло да бъдат идентифицирани.

Подробностите около инцидента са описани доста подробно от местния журналист Рей Маклауд, според който канадските власти официално признали, че е катастрофирал НЛО. Историята гръмнала в местните медии, когато военните водолази започнали да търсят обекта на дъното на океана, от където били извадени само парчета от обекта, но не и самия обект.Те били натоварени на американски камион и откарани във военната база, недалеч от Шаг Харбър, чийто командир потвърдил пред местната преса, че обектът е от извънземен произход и че е бил предварително засечен от техния локатор.

Данните по засичането на обектите над канадска територия показзват, че първият обект се врязъл като метеорит във въздушното пространство на Канада и прелитайки над областта Квебег, той насмалко не се сблъскал с пътнически самолет, след което поел курс към океана.

Друг висш военен по-късно споделил, че още преди да изпратят водолазите на мястото на катастрофата, те знаели, че обектът вече не е там, което се потвърдило, след като извадили само парчета от него.

По-нататъшното търсене на обекта разкрива една направо фантастична история от рода на военните екшъни.

След като се врязъл в океана не далече от брега на Шаг Харбър, обектът се изтеглил под водата, заобикаляйки о-в Кейп Сейбъл и преминавайки покрай Говърмънт Пойнт, акостирал на дъното, съвсем близко до най-секретната канадско-американска военна база "Шелбърн". Тази база имала за цел да следи движението на всякакви надводни и подводни съдове, предимно съветски, по времето на студената война. Базата била свързана със дънна система хидрофони, чрез които се засичали двигателите на морските съдове. Системата за следене и ранно предупреждение имала и възможността да следи магнитните аномалии, възникващи по океанското дъно. Тя давала непрекъсната 24 часова информация за един огромен периметър океанска площ.С нея се регистрирали всички тежки плавателни съдове, най-вече подводници, навлизащи от север и североизток в канадски води.

НЛО веднага е засечен от свръхчувствителната апаратура на базата. Той лежал само на няколко мили от нея, а защо точно е взел такъв курс, като чели екипажът му е имал предварителната цел - самата база, по този въпрос могат да бъдат правени всевъзможни предположения.
Дизайн :