НЛО и СССР

Към съветските тайни служби е действала още от края на 70-те години "строго засекретена комисия", ползваща се с "извънредни пълномощия", дадени от най-високо ниво и оглавявана от професор - полковник, произведен по-късно в генерал Борис Соколов, който 10 години ръководел широкомащабни проекти във връзка с НЛО. На тази комисия били длъжни да се подчиняват всички, даже КГБ и МО на Съветския съюз, защото руснаците си били поставили за цел да откопират летяща чиния, която била катастрофирала на територията на бившия СССР, близко до гр. Свердловск в края на 70-те години.

По информация, дадена от самия Соколов години по-късно, върху този проблем се работело доста усилено, защото руснаците знаели, че американците отдавна са се възползвали от падналите им като "манна небесна" от Космоса извънземни технологии. За своята десетгодишна дейност комисията, ръководена от Борис Соколов е получила и проучила хиляди документи и факти отностно НЛО.Според него голям процент от тях се отнасяли до метеорологични феномени, запуск на ракети въздушни балони, самолети, но никак не бил малък и процентът отнасящ до НЛО, които случаи най-щателно били изучавани в МО, с цел да се получи максимално информация отностно тяхната технология, така както наравиха САЩ през 50-те години но ХХ век.В резултат на тези проуцвания и разследвания, на руските военни им станало ясно какви огромни и невероятни за нас възможности имат НЛО.Руснаците тайно се надявали и те да "изкопчат" нещо от тях, което би ги извело значително напред в надпреварата във въоръжаването и развитието наХАЙ технологиите. Въпросът, свързан с НЛО, тогава стоял "на живот и смърт", защото касаел спечелването на надпреварата в космическите технологии!

Всички структури, заети с отбраната на бившия Съветски съюз събирали информация за НЛО "от всевъзможни източници" , работело се непрекъснато при извънредни мерки за сигурност.
Дизайн :