Реална заплаха за свободата в интернет!

no_internet.jpg Интернетът е последната истинска и реална нерегулирана предна линия на свободата на словото , но вече има течения, които потъпкват, задушават и контролират световната мрежа.Тези заплахи не са  скрити и не е трудно да се разбере за тях. Малко хора, които търсят истината остават наивни за тези заплахи.

Paul Joseph Watson,November 30,2006

Интернетът е последната истинска и реална нерегулирана предна линия на свободата на словото , но вече има течения, които потъпкват, задушават и контролират световната мрежа.Тези заплахи не са  скрити и не е трудно да се разбере за тях. Малко хора, които търсят истината остават наивни за тези заплахи.
    Следвайки нашата публикация RIAA Legal Ruling Could Shut Down The Internet, ние получихме смесен отговор. Много разбираха за неизбежната опасност, която можеше да промени лицето на интернет, но други бяха по – вражески настроени към предположението, че световната мрежа може да бъде разрушена от повратна точка на авторските права, както и плановете за развитието на Интернет 2.
    Тази опасност беше съобщена също така от  най – големите английски технологични сайтовете за новини (the Inquirer), в която се публикува опасността интернета да се спре - RIAA wants the Internet shut down.
   Аргументите на RIAA са, че обвиняемият Tenise Barker сваля музикални файлове и ги прави достъпни за разспространение като ги пуска в shared folder. Въпреки че Barker си плаща за тези файлове и ги сваля легално и файловете не се копират от никой, RIAA казва, че самото правене на файловете достъпни, е нарушаване на авторските права.
    Както Beckerman посочва, целия интернет е нищо повече от гигантска мрежа с хиперлинкове, правещи “достъпни” файловете за други хора. Ако ние се свържем със CNN.com, караме файла да представя CNN homepage като достъпен за други потребители. Ние не притежаваме правата за никакъв материал от CNN, следователно ако аргументите на RIAA се приемат, даже самото правене на този файл достъпен от нашия уеб-сайт, дори ако някой кликне на линка, ще бъдем в нарушение на авторските права.
    Ако това стане, стотици корпорации ще бъдат обвинени в нарушаване на правата (като Amazon.com). Възможно е , за да влезнеш в регулиран интернет, това да става с правителствено разрешение и уеб-  стайтовете ще бъдат цензорирани.
    За да влезнеш в линцезиран интернет , ще се използват картата ти за самоличност , кредитна карта и дори и пръстови отпечатъци.
    Това е трудно да се проумее при положение, че сега, много лесно можем да имаме достъп до публични услуги. Билети за пътуване, банкомати, паркове като Дисниленд, са едни от многото  обслужвания, които можем да си позволим.

    Освен това, плащайки чрез Pay by touch online, и други компании са развили обслужването на пръстови отпечатъци за имат достъп до интернет или да купуват онлайн.
    Говори се, че Интернет 2 ще замени стария интернет .
    По – рано тази година,  The End of the Internet?, The Nation magazine, писа, че най – големите телефонни и кабелни компании могат да променят свободния и отворен днешен Интернет в частни услуги, за които ще се плаща (Verizon, Comcast, Bell South и други големи компании).
    Интернет 2 е ново поколение от световната мрежа, който изпреварва старият със своята бързина .

    Един от създателите на интернет, David Clarк, през 1980 година, е взел 200 хил.$ от National Science Foundation, за да работи по разработването на  напълно нова структура на днешнната глобална мрежа (според Wired Magazine).
    Clark е дал дума да създаде “нов умен свят” в Интернет 2 и да бъде с ясни принципи на безопасност.
    Тези, които подкрепят Интернет 2, изразяват мнението, че в днешния Интернет има много нарушения като детска порнография и терористични планове.
  Белият дом, посочи интернет като място на конспиративни теории на терористи и заплаши да намали тяхното влияние.
    В добавка, Пентагона наскоро съобщи за неговите намерения да инфилтрира Интернет и пропагандира за войната против тероризма.
    В реч миналия месец, Homeland Security director Michael Chertoff каза за световната мрежа, че е “терористичен тренировъчен лагер”, чрез който, хора, живеещи в САЩ, развиват опасни радикални идеологии .
    Chertoff засяга домашните терористи, които използват интернет като политически инструмент.
    ЕС, воден от Сталинисткия и евентуален бъдещ британски министър – председател John Reid, също обещава да спре “терористите”, които използват интернет за разпространяване на пропаганда.
    Опасността за свободата и съществуването на интернет, както го знаем, са напълно реални и не трябва да бъдем апатични и да си заравяме главата в пясъка, защото така само помагаме на тези,  които искат спрат свободата на словото.

източник: http://prisonplanet.com


превод :А.P & S.S.D.S

Дизайн :