Българските Депутати

Въпроси:

Eeex...депутатино. 1. Важен ли е законът за държавния бюджет?
2. В какъв размер е целевата субсидия за капиталови разходи, отпусната за региона, от който сте избран като народен представител?
3. Защо гласувахте за намаляване на търговския дефицит?

Последния въпрос е въпрос-уловка, тъй като такова нещо не се гласува в бюджета и никога не се е гласувало.

Антония Първанова, НДСВ
1.Има ли човек и депутат, за когото приемането на план-сметката да не е важно! Важно е за държавата.

Еон: Има ли човек и депутат - Правилно депутата не е човек.... Важно е за държавата – е добро утро, нали е бюджет на дръжавата, ако беше общински щеше да е важен за общината. 2.Не мога да ви кажа колко ще е капиталовата субсидия за Плевен. Наизуст не знам. Просто не съм в България и ми задавате много особени въпроси.

Еон:Ейшшш... алллоооооуу като не си в България, за кво си депутат ма. Особени въпроси – еми по-Неособен въпрос (т.е. по-обикновен) от това здраве му кажи...Тая не е добре...

3.Нямам възможност да ви отговоря.
Еон: Ахам, добре.

Иван Сотиров, ОДС

1.Бюджетът е важен, но този е изключително рестриктивен и вреден за бизнеса.

Еон: Хмммм.... Вреден? Тоя изби рибата... Това да не е аспартам бе... Как пък нацели най-неподходящата дума...

2.От порядъка на 2 000 000 лв., което за София е много малко и крайно недостатъчно.

Еон: Ами така е като крадете...

3.Вижте (при търговски дефицит – б.а.), става въпрос за следното, това, което остава като икономии. Нашето предложение беше да се върнат средствата на бизнеса, които са взети като данъци.

Еон: Аз ако на такъв въпрос отговоря по такъв начин веднага ще ми пишат 2-ката в студентската книжка... Късали са колеги къде къде за по-дребни работи. Но в крайна сметка ако някой направи връзка м/у зададения въпрос ще го черпя с 1 бира. Ако пък разбере какво точно е искал да каже този ще го черпя 2 бири. По неразбираемо и несвързано не можеше да го каже....

Светослав Малинов, ДСБ

1.Приемането на бюджета означава информиране на гражданите по какъв начин ще се харчат техните пари.

Еон: Лъжа!! Това е оправданието пред хората, къде уж отиват парите им...

2.Не знам какво разбирате под целева субсидия за капиталови разходи. Гласуваме общ обем на средствата към бюджетите на общините. Вътрешната информация за капиталовите разходи може да я има само в общините, защото там се извършват и много други дейности. (В Закона за Бюджет 2006 има разписана сумата, която ще получи всяка отделна община – б.а.)

Еон: Айде урок Номер 1. Целева субсидия за капиталови разходи е сумата, която се отпуска от Републиканския бюджет на общинския като тази сума има строго целево предназначение целяща да финансира определени общински инвестиционни проекти. Двойка колега... Вътрешна информация било глупости бе еййй, нали вие ги определяте цифрите. Защото там се извършват и други дейности – сериозно ли бе... тоя има предвид други дейности освен получаването на капиталовата субсидия...сигурен съм!!!

3.ДСБ гласува против търговския дефицит. По принцип за всяка една държавата е по-добре да изнася повече, отколкото да внася.

Еон: Абе пич, то си е така, това го знаят в детската градина, кво ми ръсиш простотии. Ама това, че сте гласували против просто изби рибата отново (тоя път с динамит. ПС – Атила, къде си бе, че тоя изкърти всички миФки).

Евгения Живкова, БСП

1.Бюджетът е ограничен в някакви рамки за тази година. Той е правен още преди мандата на сегашното правителство, през месеците март-април.

Еон: В някакви рамки бил ограничен. Лигло, то всеки бюджет си е ограничен бе!!! Ако не беше ограничен нямаше да има бюджет. Закон Номер 1 в икономиката е ограничеността на ресурсите.

2.В момента не мога да ви говоря с цифри колко са инвестициите. Нямам пред мен точните данни, за да ги цитирам.

Еон: То ако ги имаше данните ние сами щяхме да си ги цитираме, нямаше да искаме твоето мнение.

3.Трудно бих коментирала чисто икономически параметри на бюджета. Не съм финансист.

Еон: А моделиер. Бягай да шиеш рокли и престилки.

Станислав Станилов, Атака

1.Приемането на Бюджет 2006 е важно за да тръгне държавата.

Еон: Айдееееее отиде държавата... ей деди къде ще ходи държавата бе пенсио (на кратинката е 95+ години) ти нещо се обърка....или те хвана склерозата???

2.Не знам сумата, но със сигурност инвестициите, предвидени в бюджета, не са достатъчни за Пазарджик.

Еон: Хаха, това и аз го знам. То навсякъде е така. Нещо синдромно....

3.Търговския дефицит трябва да е малък. Износът да е по-голям от вноса, за да има печалба държавата.

Еон: Хм!!! Да трябва да е малък! Ама като е малък не значи, че износа е по-голям от вноса, нещо си се объркал деди. Износа като е по-голям от вноса нямаме малък тървоски дефицит, а имаме направо търговски излишък.

Теодора Дренска, НДСВ

1.Със Закона за бюджета се гарантира сигурността в страната.

Еон: Алооо каката с изцъкления поглед на психопат!!! Това да не ти е МВР бе!!

2.Не помня сумата за капиталови разходи наизуст. Мисля, че са отпуснати повече средства.

Еон: Ами върнете ги като са повече.

3.Повече не ми се отговаря.

Еон: А на мене повече не ми се пита. Това да не е концерт пожелание, щом си депутат ще отговаряш. Че като те шибна през врата....

Анелия Атанасова, НДСВ

1.Бюджетът е важен за цялата календарна година, за цяла България.

Еон: Не важен е за всеки трети петък от месеца и някои църковни празници. А също така не е важен за България ами за високопланинските части на страната където растат иглолистни дървета...Тъпооооооо!!!! (на снимката: 60+ леличка, която има вид на квартална продавачка в месарски магазин).

2.Парите за инвестиции във Варна се отпускат по пера, но не си спомням сумите.

Еон: Да бе... а в останалите общини не се отпускат по пера... там се отпускат по люспи...

3.Не съм специалист по финанси и не мога да коментирам търговския дефицит. Нещата, които мога да дискутирам, са по-глобални и мащабни.

Еон: Мащабни неща като развитието на вселената, теорията на суперструните и космологията....Като не можеш да коментираш търговския дефицит по-добре се върни да режеш ребърца в магазина.... Тъпа лелка.

Петър Димитров, БСП

1.Важно е примането на бюджета заради държавните раходи.

Еон: А не беше ли заради държавни приходи?

2.Сумата за капиталови разходи във Варна е малка. Дори се срамувам да ви кажа колко точно е.

Еон: Нееее не се срамува, ами не знае... уууу лъжееееец.... хихихих

3.Въпросът на 168 часа за търговския дефицит накара Петър Димитров да побърза да влезе в стаята на БСП, вместо да дава конкретни отговори.

Еон: Не той е влязъл в стаята щото много се засрамил...от малката сума...

Евгени Чачев, БСП

1.Това е основен законопроект от първостепенно значение.

Еон: Един прост, но все пак нормален отговор.

2.Капиталовите разходи за Хасково са по-малки в сравнение с минали години. Трябва да има финансова децентрализация, за да се подобри положението.

Еон: Грешка колега. При финансова децентрализация малките общини го поемат много яко (като твоята например – Хасково). А от децентрализацията се облагодетелстват общини като: Варна, Бургас, Пловдив, София, Белене, Севлиево... т.е. там където има големи инвестиции и данъците от фирми остават в общината при децентрализация.

3.Не сме гласували за търговски дефицит. Търговският дефицит има големи размери в момента, защото вносът изправарва сериозно износа.

Еон: Ами забързайте износа да го настигне бе!!!!

Извадки от "168 Часа"


Това е драги съфорумници. Надявам се за пореден път да сте се убедили, какви са хората които ни/ви управляват. Според мен не е редно да обиждаме вече Хамериканците, че са тъпи.... тези са в пъти по тъпи от тях.... И как няма да избягам от тази държава, а? При първия удобен случай.... Сори Хорус, кво да правя... така си е... А като изляза ще има видеофони и няма да си липсваме... Оберонски нали бе....  Айде РСПКТ

Image

Image
Дизайн :