Евентуален удар срещу Иран

US-сенатори заговориха за удар срещу Иран 

Световните сили се срещат в Лондон, за да обсъдят стратегията си, след като Иран даде ход на ядрената си програма.

САЩ, Великобритания, Франция, Русия, Китай и Германия ще обсъдят следващите си ходове след ескалиращото напрежение по въпроса, информира БиБиСи.

От Международната агенция за атомна енергия казаха, че не могат да потвърдят, че Иран ще използва ядрената си програма за мирни цели.

Американският сенатор републиканец Джон Маккейн смята, че атакуването на Иран ще бъде последната стъпка. Сенаторът демократ Еван Бей е категоричен, че военното нападение ще затвори иранското разработване на ядрени оръжия.

Според Еван Бей има няколко “чувствителни” момента около иранската ядрена програма, които, при евентуална атака, ще доведат до драматични развръзки по проблема.

Трябва обаче да използваме всички възможни варианта, за да се реши този конфликт, каза Бей, цитиран от Ройтерс.

Кондолиза Райс заяви, че Иран “прекрачи прага” и светът трябва да реагира бързо.
Тя допълни, че САЩ искат незабавно Международната агенция за ядрена енергия да свика среща.

Райс каза, че през уикенда е имала много ползотворни разговори с представители на Международната агенция за ядрена енергия.
По думите й решението на проблема ще се търси по дипломатичен път, не чрез нападение.

Според експерти ще бъде изключително трудно да бъде спряна иранската ядрена програма.
Те смятат, че атака над Иран, ще възпламени антиамериканците в Средния Изток и ще подтикне Техеран да застане на страната на ислямските фундаменталисти за нови атаки срещу Запада.

Иран отрече да разработва ядрени оръжия, но също така заяви, че няма да се огъне под международния натиск. Според иранската страна проблемът може да се реши единствено по дипломатичен път.


На всички ни е ясно какво става тук. Американците искат да си довършат започнатото. Администрацията на Буш няма да се спре пред нищо. Не мога да разбера как може да има толкова прост народ, който да вярва на детинските, прощавайте, на идиотските американски твърдения, че Иран искат да разработват ядрени бомби. Иран има право да развива атомна индустрия, не и оръжие - а да видим кой и как ще докаже за оръжието.  Ще избият стотици невинни хора заради някакъв си нефт, заради геополитическите си цели. МРЪСНИ, ДОЛНИ ТВАРИ.

Между другото тъпи АМЕРИКАНСКИ ПОЛИТИЦИ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА АМЕРИКАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО У НАС и ние в България си имаХМЕ една атомна електроцентрала...що не ни треснахте и нас...толкоз мафиоти щъкат из страната, току виж заграбили малко остатъчен уран и си направили бомба. То тук си е много по опасно Иран...

Ето малко материал да ви припомня МИРНАТА акция на американските военни говедари в Ирак. Без коментар.

    

  

Снимките са жестоки. Извършителите двойно по-жестоки. Стотици са загиналите и ранените цивилни в тази ОСВОБОДИТЕЛНА война. Да ви имам освобождението.

http://www.awitness.org/journal/real_iraq_war.html

Дискусии по темата във форума:

http://www.xnetbg.net/www/site/smf/index.php?topic=106.0

Дизайн :