Урагани бушуват в северна Франция

Януари 19, 2007

 Ураганни ветрове бушуват в северните части на Франция. На отделни места в района на Ламанша и Па дьо Кале скоростта на вятъра достига 130 км в час, съобщава АФП.
Заради неблагоприятните атмосферни условия временно бяха прекратени транспортните връзки по море между Франция и Великобритания.
Метеоролозите предвиждат тази вечер ураганът да се насочи към източната част на Франция. Очаква се в района на Париж ветровете да достигнат 100 км в час.
От кметството в Париж разпоредиха временно закриване на столичните паркинги. Жителите и гостите на френската столица са посъветвани да избягват да излизат на открито и да са изключително внимателни, когато се намират близо до дървета, рекламни табла и стълбове.
Припомняме, че по време на урагана, който вилня в Париж в началото на декември миналата година рекламно табло уби един и рани други двама французи.


Берлин в очакване на урагана "Кирил"

news.bg

 Берлин е в очакване на урагана "Кирил", който тази сутрин достигна територията на Германия.
Според метеоролозите към 21.00 часа и 22.00 часа местно време той ще стигне връхната си точка в североизточната част на страната.


Предполага се, че вятърът в германската столица ще достигне до 125 км в час, поради което предупреждението за силна буря от снощи остава в сила до утре сутринта.

Дизайн :