SOS - LIVE EARTH - Концертът за климата в криза

Cameron Diaz, Al Gore and Kevin Wall at the announcement of SOS / LiveEarthПредназначението на SOS е да се създаде глобално движение за борба с кризата в световния климат. То ще достигне до всеки човек във всяко кътче на света чрез телевизия, филми, радиа, интернет и “Живата Земя” – 24 часов концерт на 07.07.2007г, който ще се състои на 7-те континента и ще събере повече от 100 от най-добрите световни музиканти. Само “Живата Земя” ще привлече публика от над 2 млрд души включваща публиката на живо и живо предаване в медиите. SOS партнира с MSN използвайки тяхната популярност за да стане концерта достъпен за хора от целия свят.

Публиката на “Живата Земя” и следващите мероприятия след концерта ще създадат основата за нова, дългосрочна инициатива за борба с проблемите в климата водена от Алианс за запазване на климата с председател Вицепрезидента Ал Гор. SOS е основана от Кевин Уол, който спечели ЕМИ като световен изпълнителен продуцент от канала Live 8.

“Проблема с климата е предизвикателство, пред което е поставено човечеството. SOS ще даде на човечеството инструментите, с които да отговорим адекватно на това предизвикателство. Най-важната част от SOS е това как реагира обикновения човек, корпорациите и правителствата” – казва Уол. “Кризата в климата се отразява на всеки, навсякъде и затова SOS се цели в това, само с общи усилия по целия свят ще можем да се преборим с тази криза. SOS приканва всички хора да “Спасим нашите души” ( от англ. Save Our SoulsSOSбел.прев. ), защото това може да бъде направено единствено от самите нас”.

“За да се решат проблемите с климата посланието ни трябва да достигне до милиарди хора. Стартираме с SOS и “Живата Земя” за да се започне процес на комуникация, който ще мобилизира и накара хората по целия свят да предприемат действия”. – казва Ал Гор.

“Кризата може да бъде спряна само чрез безпрецедентно и силно глобално движение. Надяваме се да дадем старт на това движение тук и сега, на 7 юли 2007г то да достигне до едно друго ниво”.

“В MSN имаме една световна аудитория, както и технологичната възможност, която да привлече световната общност около SOS и Живата Земя” – заявява Джоан Брадфорд, корпоративен вицепрезидент и главен медиен директор на MSN.

Всеки интернет по света ще може да влезе в уебсайта на MSN и да види не само концертните събития, но и голям брой интерактивни приложения, които са забавни, образователни, вдъхновяващи и освен това тотално променящи начина на мислене.

Group shot at the Live Earth press conferenceLive Фарел разяснява връзката си с концерта “Живата Земя” и обяви 25 от 100-те участници, които са откликнали на призива на SOS и ще бъдат част от “Живата Земя”.

SOS също ще привлече и други знаменитости, екологични организации, спортисти, академични и правителствени лидери, които също да привлекат още хора. Вижте приложения списък на 25-те изпълнители.

“Повече от 100 артиста ще бъдат представени на концерта, като всички те са част от авангарда. Ето какво правим за да привлечем милиарди хора. Не ангажираме само феновете на Ред Хот Чили Пепърс, Снуп Дог, Фуу Файтърс или Фейт Хил. Ще ангажираме много по-широк кръг от хора” казва Уол.

“Окрилени и въодушевени сме от реакцията на хората занимаващи се с изкуство и трескаво работим по организацията на логистичните въпроси свързани с групите желаещи да участват. Днес обявяваме 25 от участниците. По-късно ще бъдат обявени и останалите, тъй като в момента текат процедури по подготвяне на договорите”.

Името на кампанията е базирано на SOS – международния морзов код.Три точки, три тирета и пак три точки. SOS е най-спешното и универсално послание, което имаме. SOS ще използва този сигнал като продължително алармиране на хора, корпорации и правителства по целия свят и да ги подтикнем към действия в отговор на климатичната криза.

SOS създава една нестандартна комуникационна платформа за преодоляване на тази несравнима криза” казва Уол. “Нашето послание трябва да разтърси света ако искаме да успеем, а ние ще успеем. В САЩ партнираме с NBC – юнивърсъл заедно с тяхната мрежа. Наши партньори са и сателитните радиостанции Sirius и XM. В Обединеното Кралство работим с BBC. В Япония също имаме дългогодишни медийни партньори. Вече сме осигурили TV, интернет и безжично покритие в 120 страни, тепърва се очакват още много други”.

Уол обяви, че концерти “Живата Земя” ще има в Бразилия, Шанхай, Япония, Йоханесбург, Лондон, Сидни и източната част на САЩ.

“Живата Земя” ще бъде предявен навсякъде по света чрез MSN, които бяха първия спонсор на инициативата на SOS. MSN е един от най-популярните интернет портали и като такъв ще позволи на хора от целия свят да бъдат съпричастни в кампанията на SOS. MSN предлага услуги на 42 пазара ( в 42 сфери ) на 21 езика и ежемесечно 465 млн. души посещават уебсайта. От днес хората могат да посещават http://liveearth.msn.com и да участват в глобалното движение, а на 07.07.07 могат да гледат концертите “Живата Земя”.

Контролната зала е продуцирала и изнесла повече от 60 концерта от основаването си преди около година и половина, представяйки имена като Бионсе, Мадона, Грийн Дей, Дейв Матюс, Кейт Урбан, Джеймс Блънт, Снууп Дог, Ролинг Стоунс, , Чрез голямата си партньорска мрежа осигурява в световен мащаб достъп до предавания на живо, чрез широколентова телевизия, дигитални киносалини и чрез мобилни телефони навсякъде в САЩ и по света. “Живата Земя” ще наложи нов стандарт в “Зелените мероприятия”, който ще се превърне в модел също и за концертите срещу замърсяването с въглерод и други събития наживо в бъдеще. “Стандарта за зелените мероприятия” е развит в сътрудничество с Американския зелен строителен съвет.

Концерти на всичките 7 континента:

  • Шанхай
  • Сидни
  • Йоханесбург
  • Лондон
  • Бразилия – TBD
  • Япония – TBD
  • САЩ – TBD
  • Антарктика – TBD

Повече от 100 изпълнителя:

представяме ви част от тях:

* Фарел

* Ред Хот Чили Пепърс

* Фуу Файтърс

* Снууп Дог

* Лени Кравиц

* Бон Джоуви

* Паоло Нутини

* Шерил Кроу

* АФИ

* Мелиса Етридж

* Джон Майер

* Деймиън Райс

* Корин Бейли Рей

* Дюран Дюран

* Сноу Патрол

* Джон Ледженд

* Блек Айд Пиис

* Акон

* Енрике Иглесиас

* Фол Аут Бой

* Mана

* Kийн

* Kели Кларксън

* Корн

* Фейт Хил/Тим Мак Грей

* Блок Парти

Знаменитости и духовни водачи, хора от шоу бизнеса, атлети, учени, правителствени лидери и шефове на корпорации допринасят институциите, за които самите те работят да бъдат съпричастни с SOS.

Публика, броя на която надвишава 1 милион.

Концерти на живо достигащи до повече от 1 милион хора.

Публика на концертите на живо – повече от 1 милион хора

Всички фенове събрани на “Живата Земя”, понататъшните действия както и постъпленията от концерти ще изградят основата за нова дългогодишна международна инициатива за борба с кризата в климата водена от Алианса за запазване на климата с председател Ал Гор.

Green.xnetbg.net - преведе банерите за разпространение на liveearth.org на български. Ако желаете да поставите банер на кампанията на вашият сайт, натиснете ТУК .

Дизайн :