Ловят данъкоплатци чрез Google Earth

Шестима собственици на мегаяхти, обявили пред италианските данъчни власти годишни доходи от по 3000 евро, бяха заловени чрез системата Google Earth, съобщи вестник „Кориере дела сера“, цитиран от ProntoSofia.
Идеята за модерния метод за борба с неплащащите данъци италианци хрумнала на Агенцията по събиране на данъците в Пиза, разказва изданието.
Според него, след като си свалили Google Earth - софтуер, позволяващ чрез интернет да се наблюдава света от сателитни снимки, служителите на Агенцията стигнали до извода, че по този начин могат да ловят нарушителите безплатно. Първи под мишената на Агенцията от града на Галилео Галилей попаднали собствениците на яхти. Шестима от тях, чиито яхти били фотографирани дигитално, регистрирали пред властите само по 3000 евро годишни доходи. Единият от нарушителите завел дело срещу Агенцията за незаконно използвани методи за засичане, но вследствие го изгубил. Според експертите предстои истинска революция в методите на засичане на недобросъвестните данъкоплатци на Апенините, тъй като се очаква от GoogleEarth сега да се възползват и данъчните агенции в много други градове.

Insurance BG - 15 Февруари 2008, 09:56

 НАВЛИЗАМЕ В ЕРАТА НА ТОТАЛНОТО НАБЛЮДЕНИЕ

 

Дизайн :