Акции, които можете да предприемете

act1.jpgОсъзнавайки колко е тежко положението в действителност всеки от нас трябва да даде своя отговор и да допринесе по някакъв начин за решаването на проблема. Тук не става въпрс само да се образоваме и да започнем да водим един СО2 неутрален начин на живот, но и да помогнем колкото се може по-бързо тези познания да се разпространят сред всички хора на планетата. Трябва заедно да образуваме един така да го наречем "предай нататък" ефект, за да може да се спре покачването на количеството CO2 в атмосферата.

"Предай съобщението нататък":

1. Съберете децата си/родителите си и първо разкажете на тях. Започнете да разказвате на роднини по време на семейни събирания, рожденни дни и т.н

2. Направете съпричастни и колегите в работата. Предложете на шефа си да редуцирате излишното харчене на ток в офиса. Предложете да се инсталират соларни или фотоволтаик модули, за да се редуцира използването на конвенционалните доставчици на енергия.

3. Направете листа с производителите на алтернативна енергия във вашият окръг и го разпространете онлайн и сред вашите роднини и познати. (Можете да ни го пратите на:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и с радост ще го публикуваме.)

4. Следете големите екологични сайтове () и бъдете винаги информирани. Ако знаете чужд език и четете от чуждоезични източници, преведете това, което ви е направило впечатление и смятате, че и другите трябва да знаят и го публикувайте онлайн (във форум, във вашият блог, в еко сайт) Ние с радост сме готови да публикуваме всяка ваша статия на гореспоменатия мейл адрес.

5. Ако сте учител/професор и преподавате, отделяйте време поне по веднъж в седмицата да разяснявате на учениците си проблемите на глобалното затопляне и възможните начини за неговото спиране.Това важи особено за учениците от Основни Училища и Гимназии - ТЕ СА БЪДЕЩЕТО на нашата планета и те трябва още от сега да се поучат от грешките на своите родители.

6. Ако сте ученик - организирайте лекция във вашето училище и поканете някой специалист в областта, който да ви помогне. Поканете всичките си учители и агитирайте колкото се може повече ученици да посетят мероприятието. Мислете с перспектива защото Бъдещето ви ОЧАКВА и помнете: "Възрастта и ръста нямат значение! Великите дела могат да се извършват от всеки."

7. Ако сте дизайнер или притежавате личен уеб сайт, блог или форум отделете една статия за екологията или публикувайте линкове към сайтове с подобна информация. Вземете банер на екологичен уеб сайт и го публикувайте в страницата си. (Нашите банери, можете да намерите тук) Ако умеете да работите с графични програми, направете красиви и атрактивни брошури за глобалното затопляне. Експортирайте ги в PDF формат, за лесно разпространение в интернет и предпечат.

8. Помогнете за разпространението на еко уеб сайтове посредством реклама в интернет. Свържете се с администраторите на избраните от вас еко сайтове и изискайте да ви дадат атрактивни банери за вашата кампания.

9. Ако сте журналист/редактор напишете статия във вашият вестник/списание и поставете на атрактивно място, за да спечелите вниманието на повече хора.

Ако измислите други начини за разпространение на съобщението за глобалното затопляне, или имате идеи за неговото спиране, уведомете всички познати еко сайтове.

Съществуват и други начини за да се проявите като съучастник на глобалните проблеми - Помогнете за възстановяването на природата.

Помогни на природата:

1. Засади дръвче! Организирайте роднини и приятели да засадите дръвчета в близкия парк, гора, планина. Дърветата са белите дробове на планетата ни. Участвайте в годишната акция на www.gorichka.bg . Прочетете повече подробности за това как се засажда дръвче ТУК .

2. Организирайте почистване на местната река, поточе, язовир. Поинтересувайте се дали местно предприятие не замърсява с производството си водите и ако ДА, то веднага алармирайте еко сайтовете и министерството на Екологията и Горите.

3. Кажете НЕ на изсичането на горите. България губи прекрасните си безценни гори с невероятна скорост и скоро ще заприлича на голите, опустели, гръцки хълмове и планини. Горите ни са единственото средство за борба със СТАРИТЕ (ЕВРО1 и ЕВРО2) коли боклуци, които сме изкупили на безценица от Западна Европа. Дайте гласност по медиите за хора, които безразборно секат дървета и заличават по този начин цели екосистеми. Направете подписка срещу изсичането на горите. Ако общинарите/Министерството за опазване на Горите не откликнат на подписката, организирайте протестно шествие и повикайте медиите да разпространят вашето несъгласие. Борете се докато не победите!

4. Правете интернет подписки и изисквайте въвеждането на строги закони за опазване на околната среда!!! Предайте подписката с имената на подписалите се, в изпринтен вариант, на кмета на вашата община и изискайте от него да го предаде за обсъждане и гласуване в Народното Събрание!!! Ако не знаете как се пуска онлайн подписка, намерете уеб дизайнер или уеб дизайнерско студио, той/те със сигурност ще ви помогне/помогнат бързо и лесно да намерите решение на проблема си.

Този списък може да стане много дълъг с вашата креативност и помощ. Ако имате още идеи пишете ни на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Дизайн :